OKE13452976 1134745993253325 1038015046 o
119045799-2462364947389488-6339682285291388690-n

Basis Puppy Cursus 4 All

Een goed begin, begint bij het begin....

Of u nu later gewoon een leuke, ontspannen wandeling wilt maken met uw hond en hij een 'maatschappijvaardig' gezinslid moet zijn, of u wilt samen met hem gaan sporten of werken, de basis voor een goede opgevoede hond ligt natuurlijk in de puppy tijd. 

Een GOEDE puppytraining volgen is daarom natuurlijk van essentieel belang. Onafhankelijk van of het uw eerste hond is, of dat u al ervaring heeft met het opvoeden van een hond.

Pups leren veel door de enorme hoeveelheid prikkels die hij te verwerken krijgt van mensen, honden, luchtjes en een andere omgeving op de puppy cursus. De baas krijgt tips en tools aangereikt om zijn hond op een positieve, op wederzijds respect gebaseerde basis, manier op te voeden.

Pupjes zijn welkom vanaf een leeftijd van 8 weken. Tot 16 weken kunnen ze met de puppytraining starten. Wij trainen op een omheind buiten terrein, waardoor het volkomen veilig is. 

Door middel van leuke, speelse en gezellige lessen leren we de pup het begin van allerlei vaardigheden die in het dagelijks leven van pas komen, zoals: luisteren naar de naam, hier komen, aan de riem lopen zonder trekken, enz.

Daarnaast is er veel aandacht voor socialisatie en de relatie tussen baas en hond, zodat uw pup niet alleen tot een fijn getrainde hond uitgroeid, maar ook nog eens uw beste maatje wordt. 

Wij trainen op basis van positieve training. Dit houdt in dat we het gewenste gedrag belonen en het ongewenste gedrag zoveel mogelijk negeren. Hierdoor zal de pup snel kiezen om het gewenste gedrag te laten zien, daar dat de beloning oplevert. 
Een pup opvoeden doe je natuurlijk niet alleen op het trainingsveld, maar vooral thuis. Naast het trainen van je pup, zullen we ook veel aandacht besteden aan opvoedkundige aspecten, zoals zindelijk maken, alleen thuis blijven, spelen, hond en kind enz. 

Tijdens de eerste les (theorie) wordt uitgebreid ingegaan op die positieve manier van training en krijgt u duidelijke uitleg hoe u een en ander het beste thuis kunt gaan doen. Volgt u de aanbevelingen consequent op, zult u ervaren dat u uw hond met respect kan opvoeden, zonder dwang en straf.

Bij WW Indoor 4 All werken we met de clicker, dit is een hulpmiddel waarmee de timing van beloning van het gewenste gedrag nauwkeurig wordt. Waardoor de verbinding tussen gedrag en daarop volgende beloning beter gelegd wordt. 
Het gebruik van de clicker is niet verplicht. Echter leert de ervaring wel dat pups met clicker veel beter en ook sneller leren. Timing is immer cruciaal bij het aanleren van gewenst gedrag. 

Een hond vertoont alleen gedrag waar hij beter van wordt. Dit is onze belangrijkste slogan en een waarheid als een koe. Een voorbeeld: een hond vindt bij een wandeling een stukje leverworst onder een struik. De volgende dag zal hij zo snel mogelijk naar diezelfde struik toe willen, want daar lag een beloning en dat is hij niet vergeten. Ook al ligt er nu geen leverworst, de hond zal dit gedrag nog dagen, zo niet weken, gaan laten zien. Deze wetenschap kunnen wij dus gebruiken in de training. We leggen de lat steeds een stukje hoger en de hond zal steeds beter zijn best gaan doen om zijn beloning te verdienen.

LESOPBOUW EN INHOUD

De puppytraining bestaat uit 11 lessen, waarvan de eerste les theorie is zonder pup. In de theorieles krijgt u uitbreide uitleg over hondengedrag, levensfases van uw pup en zijn gedrag daarbij, socialisatie en opvoeding. U kunt uw vragen direct stellen en er is een kennismakingsrondje.

 

LESTIJDEN:

Maandag 19:00 - 19:45
Donderdag 14:00 - 14:45
Zaterdag 10:00 - 10:45
Zaterdag 11:00 - 11:45

 

KOSTEN:

€ 150,00 voor 11 lessen (waarvan 1e les een theorie les is zonder hond)

BENODIGHEDEN:

  • Hond ;-)

  • Halsband / tuig

  • Riem van ongeveer 1,80 m (geen flexi lijn)
  • Speeltje 

  • Favoriete kleine beloningsvoertjes

  • Entings boekje

 Tot ziens bij Indoor 4 All !!!

Inschrijven

Beveiligings code Beveiligings code